Jeśli otwierasz własną knajpę, koniecznie pomyśl o napisaniu jadłospisu na wynos


Częstowanie wszystkich zaproszonych na prelekcję bywa tak powszechną tradycją, że niepostawienie na stoliczku chociażby filiżanki kawy jest odbierane jako gafa. Jeżeli poza tym sympozjum trwa przynajmniej do południa, to organizatorzy powinni zapewnić wszystkim uczestnikom ciepły posiłek. W elitarnych kręgach spożywanie obiadu zostało obwarowane całym zestawem konwenansów i wcale nie trzeba mieć tutaj na uwadze posiłku u samej królowej angielskiej.

Przyjęcie

Autor: www.sxc.hu
Źródło: www.sxc.hu
Korporacje organizując całodzienne odczyty, na własną rękę nie przygotowują obiadów – do do tej czynności potrzebne są dodatkowe ręce do pracy, a dodatkowo trzeba posiadać odpowiednie zaplecze. Z tego też powodu zazwyczaj organizują dłuższe wystąpienia w kompleksach hotelowych, w których obok sal wykładowych znajdują się również pomieszczenia restauracyjne. A w przypadku mniejszych spotkań organizatorzy szukają restauracji, która ma w swojej propozycji także dowóz jedzenia. Zobacz również:

Kolejną grupą klientów, którzy będą zainteresowani daniami na wynos, pozostają organizatorzy różnych bankietów, a nawet imprez tanecznych. Już za pasem sylwestrowe bale, na których muszą obligatoryjnie pojawić się zarówno ciepłe posiłki, jak i kanapki, a także coś do picia. Inspiratorzy imprezy bywają zmuszeni zadbać o właściwą salę, a jeżeli nie będzie ona posiadała zaplecza do przyrządzania ciepłych dać, to koszt jej wynajmu będzie względnie niższy. Jednak w takim przypadku trzeba będzie poszukać firmy cateringowej. Jedzenie na bankietach musi być świeże, apetyczne i obowiązkowo serwowane na tradycyjnych talerzach. Plastikowe widelce oraz styropianowe opakowania budzą obrzydzenie u wielu ludzi, a ponadto znacząco obniżają rangę imprezy. Jednym słowem jedzenie na bankietach nie może w jakimkolwiek stopniu różnić się od tego domowego.

Dowóz jedzenia to hasło często poszukiwana w sieci www przez asystentki zatrudnione w instytucjach oświatowych. Jeszcze na etapie przeprowadzania przetargu od organizatorów szkoleń wymaga się namacalnej deklaracji zagwarantowania posiłku, którą potwierdza się właściwym podpisem. Później uczestnicy zajęć, niestety, najczęściej nie mają zagwarantowanego takiego komfortu, jak balowicze. Są zmuszeni spożywać niezbyt apetyczne zupki z pojemniczków z plastikowych tworzyw.

Jeśli zainteresowały Cię wiadomości w naszym tekście, to doczytaj tu następne tematy na dalszej stronie, która podpięta jest pod tym linkiem.

No cóż, zawsze lepszy rydz niż nic – zresztą w innym przypadku podczas wykładów trzeba byłoby myśleć o posiłku zamiast o nauce. Autor:

Social tagging: > > >

Comments are closed.