Szalenie zajmującym wydał Ci się ów post i opisane w nim treści? To fantastycznie! Wejdź w ten link i przejdź na nowy adres tej witryny (https://super-edu.pl/korepetycje/muzyka/warszawa).
Jednak nie zawsze trzeba tej informacji ślepo ufać. Z rozszerzaniem diety nie należy się spieszyć. Jeśli lekarz do którego mamy zaufanie nie zleci innego postępowania, kaszkę najlepiej wprowadzić do menu od szóstego lub siódmego miesiąca, nawet tę dozwoloną po czwartym miesiącu.

Najpierw ostrożnie wprowadźmy kaszki bezmleczne i pozbawione glutenu: kukurydziane oraz ryżowe, wyłączając przy tym ryzyko nabycia alergii pokarmowej. Owe kaszki dla niemowląt możemy przyrządzić na bazie mleka modyfikowanego, pokarmu mamy lub wody przegotowanej.
Jeżeli maluch zainteresuje się smakiem jego nowego dania, możemy pokusić się o wprowadzenie kaszek mleczno – ryżowych, które przygotowujemy na na bazie wody. Tu wybór jest bardzo duży. Im maluch jest starszy, tym bardziej oryginalne smaki możesz mu podawać. Mniej więcej od dziesiątego miesiąca możemy pokusić się o przechodzenie na kaszki pszenne i wielozbożowe, tudzież bogatą w witaminy owsiankę.
Wszystkie kaszki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu.Jedynie dodajemy ją do płynu o temperaturze ok. 36-38 st. i podajemy od razu po przygotowaniu. Decydujemy się na tę gęstość, która szczególnie pasuje naszemu dziecku. Możemy zrobić gęstą papkę lub kaszkę bardziej rzadką, łatwiejszą do połykania. Niezależnie od konsystencji kaszkę lepiej podawać łyżeczką, rezygnując ze smoczka. To zdrowsze dla zgryzu i zębów.